Verenigingstrainers/coaches

Hans van der LaanHans van der Laan geeft roeiinstructies aan onze roeileden op de vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur. Wil je getraind worden door een expert op roeigebied, zorg dan dat je op de vrijdagmiddag aanwezig bent.

Iedere zondagmorgen zijn er roeilessen voor beginners (aspirant-leden)

Christian Günter, Jos van de Ven en Henk Hovens zijn onze roei-instructeurs. Met hen kun je een persoonlijke afspraak maken voor het afleggen van examens en/of speciale roeilessen.

Christian Günter, neemt de jeugdtraining voor zijn rekening.

Roeitechniek en trainingsmethoden

DSC01356Wanneer je op de volgende link klikt, kom je vrijwel alles te weten over de roei-techniek en de bijbehorende trainingsstof. Het is een vrij omvangrijk document, maar zeer de moeite waard.  pdf Roeitechniek en trainingsmethoden

Het is eigenlijk een "must" voor iedereen die aan de roeisport deelneemt.

Tevens hebben we een handboek over exameneisen bij WSV De Maas uitgebracht: pdfExameneisen roeien

Bijgaand vind je op de volgende link de manier van sturen bij hoge golven (veroorzaakt door scheepvaart etc.)

En dan hebben we nog een impressie van roeitrainingen in de Willow II en de Keilenbach. Willow II en Keilenbach

Wil je nog meer weten over het roeien, klik dan op de volgende link en je komt op een website met veel roei-instructiefilmpjes.

DSC 0069Internationale roei-instructiefilmpjes

houding handen bij blad draaien

Roeitrainingen

Vanaf 20 april 2017 gaan de zomer-roeitijden in. er wordt ook weer in de avonduren gevaren, De trainingen vinden plaats op alle dagen van de week. Bekijk hiervoor onze Sportplanner.

Maak gebruik van de aangeboden roeigelegenheden en meld je aan wanneer je wenst te roeien in de daarvoor speciaal aangelegde Sportplanner. Hierin kun je zien wie er op welke dag aan het roeien gaat. Ook kun je hierin aangeven wanneer jij wenst/komt roeien.!!!

Niet vergeten dus.... invullen  HIER.

Wanneer je alles wilt weten over roeien, klik dan op de volgende link, waardoor je op een site beland waarop alles over roeien te vinden is:   roeitrainingen in beeld

Roei-commando's

pdf Roeicommando's en reglementen (4.21 MB)

Roeilogo-kleur-grootRoeicommando’s zijn de taal waarvan roeiers en stuurlieden zich bedienen bij het hanteren van roeimateriaal op de wal en op het water met als doel dat men veilig met het materiaal omgaat en dat men de gewenste koers vaart met een dusdanige coördinatie dat er geen schades ontstaan. Daar de stuurman als instrumenten voor het manoeuvreren van de boot slechts de roeiers en een roer met een beperkt effect heeft, moeten de commando’s altijd duidelijk en voor iedereen verstaanbaar uitgesproken en direct opgevolgd worden.

Veel commando’s bestaan uit een waarschuwings- en een uitvoeringsgedeelte, bijvoorbeeld: “stuurboord halen. ..nu”. In het eerste gedeelte van het commando wordt zoveel mogelijk aangegeven wie wat gaat doen, het tweede deel geeft het moment aan waarop het moet gebeuren.

De uitgebreide lijst vindt u >  pdf Roeicommando' pdf s en reglementen (4.21 MB)

Voor het Sloep-roeien bestaan andere commando's, die vindt u op de volgende link >  pdf Sloep-roei-Commandoos