Limburg-Boat-Race 2016

Dames acht van WSV De Maas wint de Limburg Boat Race 2016

Op zondag 18 september werd voor de achtste maal de Limburg Boat Race geroeid op de Maas in Maastricht. Een race over 5 km voor dames en heren achten, vergelijkbaar met de boat race op de Thames tussen Oxford en Cambridge.

Reeds 5 maal wisten de dames van MWC uit Maastricht te winnen en 2 keer de dames van Aeneas uit Roermond, maar dit jaar ging de winst verrassend naar de nieuwkomer WSV De Maas uit Venlo.

Huldiging Dames-8Venlo kwam iets beter uit de startblokken en nam meteen een paar meter voorsprong maar de eerste kilometer lagen de boten zij aan zij. Na 2 km waren ze MWC voorbij gelopen en vervolgens bouwden ze de voorsprong geleidelijk uit naar ongeveer 2 bootlengten. Na 4 km kwam plotseling een speedboot vanuit de Pieterplas de Maas op en die maakte hoge golven. Beide de stuurlieden lieten de boten stoppen om te voorkomen dat de raceboten vol water zouden lopen en gingen parallel aan de golven liggen. Venlo nam iets meer risico, verloor hierbij wat minder tijd en kwam sneller weer op gang. Vanaf dit moment roeiden ze een gewonnen race. In een tijd van 23.49 finishten de Venlose dames, vier bootlengten voor de acht van MWC uit Maastricht. Dit is een zeer opmerkelijk resultaat want de Venlose roeivereniging bestaat pas 4 jaar en geen enkele Venlose dame heeft daarvoor ooit geroeid. Het succesvolle Venlose damesteam bestond uit: Annemie Verhaegh op slag, Linda van der Aa, Mascha van der Linden, Tessa Smit, Eveline Stapper, Evelien van Unen, Margot van Loevezijn, Sanne Nooijens op boeg en stuurman en coach Gijs Frencken.

Bij de heren ging de winst weer naar MWC. In een tijd van 20.33 bleven ze de Venlose heren acht 53 seconden voor. Het Venlose heren team bestond uit: Arjen Ypma op slag, Christian Günther, Gijs Frencken, Dankeld Vanmeenen, Jan Joosten, René Noorenburg, Oleksii Melnyk, Theo Franse op boeg en Henk Hovens stuurman/coach. We deden nu voor de derde maal mee en de achterstand wordt kleiner maar als de Venlose heren acht serieus mee wil doen voor de overwinning dan is er de komende maanden heel veel werk aan de winkel. Er zal veel meer getraind moeten worden en vooral ook veel vaker als team in de acht geroeid moeten worden.

Na afloop reikte de burgemeester van Maastricht de wisselbokaal uit aan de overgelukkige Venlose dames acht.  

Nog meer valt er te lezen op de Venlose site: 

http://www.sportinvenlo.nl/
> http://www.sportinvenlo.nl/watersport/wsv-de-maas/dames-acht-wsv-de-maas-wil-meer/
> https://www.facebook.com/sportinvenlo
> https://twitter.com/sportinvenlo

Sloeprace MaastrichtDe Venlose sloep Mooder Maas roeide een demonstratie wedstrijd tegen de sloep van Roermond. Beide manches werden royaal gewonnen door het mixed team van WSV De Maas. Het talrijke publiek heeft ervan genoten. WSV De Maas stal de show. De positieve invloeden van de mariniers, de vele trainingsuren en de strakke coaching lagen daaraan ten grondslag.      

Ook te zien op YouTube: https://youtu.be/zoT5hbrrMc4

 

 

Roei-info algemeen

DSC 0097Accommodatie

De vereniging is gevestigd in het havengebied van Venlo en heeft de beschikking over een royale loods waarin de boten zijn ondergebracht. Tevens is hierin een aparte afdeling welke dienst doet als roeihonk en kleedruimte. (zie foto hiernaast) Verder is er op het terrein een kantine met bar, kleedruimtes, douche en toilet. Ook beschikken we over een werkplaats voor onderhoud en reparaties aan de vloot. Bij de bouw en het onderhoud van een en ander spelen de leden een belangrijke rol.

Er wordt verwacht mee te helpen aan onderhoud en herstel van het materiaal.

Mascha 6 7 1

Real time web analytics, Heat map tracking