Reglement Stadshaven Weerdsprong

Indien u er voor kiest om in de Stadshaven af te meren dan dient u met de volgende regels rekening te houden:

1. Het liggeld bedraagt 12 euro per schip ongeacht de lengte. De maximale lengte is 15 meter. Vanaf 14.00 uur dient u liggeld te betalen.
  2. Bij aankomst kunt u afmeren in de vrije boxen. Op de kopsteigers mogen alleen boten met een lengte boven de 12 meter af meren. Reserveren is niet mogelijk.
  3. In de Stadshaven is geen havenkantoor aanwezig. Indien u informatie nodig heeft kunt u per marifoon (kanaal 31) of per telefoon 06 - 46 00 56 66 de havenmeester bereiken. De havenmeester komt enkele keren per dag naar de stadshaven en zal dan het liggeld innen. In het seizoen zal de havenmeester met onze pendelboot ‘WSVeerke’ naar de Stadshaven komen.
  4. Op de steigers zijn elektriciteitskasten voorzien van muntautomaat. Max. 10 Ampere. Munten zijn verkrijgbaar bij de havenmeester en in het op de havenkade gelegen restaurant De Werf. Op de kade staat een afgesloten container voor huishoudelijkafval. De havenmeester heeft de sleutel. Afval dient in een afgesloten plastic zak bij de container gelegd te worden, bij voorkeur als de havenmeester aanwezig is.
  5. Er is geen mogelijkheid om drinkwater te tanken en er is geen toiletgebouw. Vuilwatertank en chemisch toilet kunnen niet geledigd worden. Er is geen WiFi. Mocht u dit nodig hebben dan dient u in de verenigingshaven af te meren.
  6. Zwemmen in de Stadshaven is vanwege veiligheid niet toegestaan.
  7. Indien u vertrekt verwachten we dat u vóór 12.00 uur de haven verlaat.
  8. De maximale verblijfsduur is 2 dagen.
  9. De steigers zijn niet afgesloten. Sluit u schip goed af en berg spullen aan dek veilig op. WSV De Maas is niet verantwoordelijk voor verlies van eigendommen.
  10. Hou er rekening mee dat de scheepvaart op de Maas zuiging en golfslag in de Stadshaven veroorzaakt. Leg uw schip daarom goed vast.
  11. Het is verboden om aan de kademuur achter in de Stadshaven af te meren. Hier bevindt zich de draaikom en hier kunnen in het seizoen kano-polowedstrijden worden gehouden. Ook andere evenementen op of in het water kunnen hier plaats vinden.
  12. Het gebruik van een generator aan boord is niet toegestaan.
  13. Hou er rekening mee dat vanaf de kade en de daar gelegen terrasjes op of in uw boot gekeken kan worden. In het voorste gedeelte van de Stadshaven hebt u hiervan minder last.
  14. Leden van WSV De Maas kunnen buiten het hoofdseizoen (van 15 juni tot en met 15 augustus) gratis afmeren in de stadshaven indien er voldoende plaatsen vrij zijn voor gasten. De haven wordt als vol beschouwd indien bij aanvang van het ophalen van liggelden er 3 of minder vrije plaatsen zijn.