Introductie roeien

• Doop 2
  • Roeien 4
  • Studentenrace De Winnaars

WSV De Maas is een watersportvereniging waar je onder andere kunt roeien. Er wordt geroeid op de Maas en Maasplassen. Plezier in het roeien is bij ons de hoofdzaak.

Als roeilid van WSV De Maas kun je deelnemen aan het roeien, toertochten en wedstrijden. Roeien is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het roeien ervaar je de krachten van de natuur: laat de wind door je haren suizen.In een gezellig team bouw je een goede conditie op. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie roeien

Je introductielessen worden in overleg ingepland.

Heb je al 4 keer gratis les gehad en ben je enthousiast; meld je dan aan  via dit aanmeldingsformulier.

Tot ziens bij WSV De Maas

Roeicommissie

De roeicommissie van WSV De Maas bestaat uit de volgende leden:

• Arjen Ypma, voorzitter roeiafdeling
  • Mascha van het Hek, secretaris - toertochtorganisator
  • Henk Hovens, public relations
  • Jan Gielen, materiaalcommissaris
  • Christian Guenther, jeugdtrainingen/examinator
  • Hans van der Laan, studentenroeien

De roeiafdeling van WSV De Maas geeft regelmatig roeitrainingen. Ook organiseren we voor onze leden toertochten in binnen- en buitenland en jaarlijks zijn er wedstrijden, zowel individueel als in teamverband.

Roeien (in beeld gebracht)

Tijdens de Coronatijd hebben we niet stilgezeten. Het idee is opgevat om de roeiactiviteiten binnen onze vereniging in beeld te brengen door middel van diverse instructiefilmpjes.

Vrijdagploeg reparatie en schoonmaak roeiboten zie je HIER

Tewaterlating bij hoogwater zie je. HIER

Instappen en afvaren van het roeivlot zie je HIER

Lente-roeidag met aansluitende lunch zie je HIER

Exameneisen roeien

Exameneisen roeien bij WSV De Maas, kun je hier inzien of printen en bestuderen.  Exameneisen en Reglement Roeien

Ook kun je de handleiding zien die is samengesteld voor het behalen van Stuurdiploma''s  pdf Theorie-diploma sturen roeiboot (44 KB)  en pdf Stuurexamens 2015 (230 KB)

De aktuele lijst van de behaalde roeiniveaus van onze leden vind je op de volgende link:   Roei- en Stuurniveaus 1-4-2017

Het verheugt ons u te melden dat we er weer twee gediplomeerde stuurlieden bij hebben. nml. de Heren Ooms en Donné die bij Hans van der Laan geslaagd zijn voor het stuurexamen.

Impressie vrijdagroeien

Elke vrijdagmiddag komen deze senioren (dames en heren) bij elkaar om gezellig een baan te roeien in zowel de 2x+ als de 4x+ , met na afloop een geanimeerde evaluatie van de geleverde prestatie. Op de slide-show hierboven een impressie van hun eertse tocht met de Boelo-8. Beneden een kort video-verslag hiervan.