Studentenroeien in Venlo

NOTOS flyer

De watersportvereniging biedt ook studenten de roeisport aan. Sinds 2018 is de studentenroeivereniging Notos actief als eerste studentensportvereniging van Venlo.

We trainen standaard met zijn allen samen op dinsdagavond 18.00 uur onder begeleiding van ervaren coaches.

We hopen snel weer ook op andere dagen en tijdstippen te kunnen trainen. We doen mee aan wedstrijden met andere roeiverenigingen in Limburg. Ook houden we van gezelligheid en organiseren graag activiteiten (voor zover corona het toelaat) zodat we elkaar ook buiten het roeien om kunnen zien.

Dus zoek je een goede manier om fit te blijven en de stress van de online lessen, colleges en deadlines van je af te sporten? Vind je het ook zo lastig om in je eentje naar de sportschool te gaan en train je liever met een team? Vind je het leuk om studenten van andere landen en andere studies te ontmoeten? Of wil je graag kennismaken met de populairste studentensport van Nederland? Kom dan eens een keertje met ons meetrainen om te zien of het wat voor je is.

Voor meer informatie kun je terecht op onze Facebookpagina, Instagram of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tevens info via coordinator studentenroeien WSV de Maas Venlo;  Hans v.d. Laan 

Voor de uitslagen van de roeiwedstrijden klik op LEES MEER hieronder.

Studenten-roeinieuws

studenten 20 cmHet studentenroeien blijkt ook na het ingaan van de wintertijd goed te lopen.

Op alle roeidagen mag er geroeid worden van zonsopkomst tot zonsondergang. Na zonsondergang, bij mist en vorst overdag en/of een waterafvoer van meer dan 500 kub.m mag er NIET meer op de Maas geroeid worden. Er zijn momenteel tussen de 12 en 15 studenten. Op donderdagen geeft Arjen instructie..

Het indelen en plannen van ploegen en de inzet van instructeurs regelen de studenten zelf.

Ik verwacht dat er, buiten de dinsdag en donderdag, nog trainingstijden bijkomen, gedacht wordt aan de zateredagen en zondagen.

Het blijkt dat de studenten er geen problemen mee hebben om met WSV de Maas roeiers samen te roeien. Dus wat mij betreft kunnen de 3 trainingstijden ook worden gebruikt om instructie aan WSV roeiers te geven.

Ergometer StudentroeienDe studenten willen de dinsdag graag alleen voor de studenten houden, maar er hebben veel vaker, en met succes, WSV roeiers meegeroeid. Ik denk dat uiteindelijk WSV roeiers dan ook welkom zijn. De synergie heeft grote voordelen voor beide roeiersgroepen.

De meeste uitwisselingsstudenten die eind dit semester teruggaan naar hun land, zijn niet meer echt actief met roeien, maar van de studenten die hier komende jaren blijven, is de betrokkenheid groot: bijna allen zitten ook wekelijks in de boot.

Er is nu ook een bestuur van 4 leden dat activiteiten ontplooit. In januari of februari geven Christian en ik een stuurliedencursus waarbij ook WSV roeiers welkom zijn. We hebben het plan om hierna nog een paar avonden te organiseren over roeitechniek. 

Het samenroeien en de voorgenomen cursussen worden via onze Nieuwsbrief bekend gemaakt. 

Hans v.d. Laan

Hans van der Laan

Real time web analytics, Heat map tracking