Wifi voorziening WSV De Maas Venlo

Wifi-icon 300x134E-mail ophalen, weersvoorspellingen opzoeken, touristische informatie raadplegen ... geen probleem.

In onze verenigingshaven kunnen onze leden en onze gasten gratis over WiFi beschikken op de boot of in de camper. Via onze website krijgt u door middel van een aantal links toegang tot een veelheid aan toeristische informatie. Bovendien kunt u voor onderhoud of reparatie van uw boot of camper een aantal bedrijvenpagina's raadplegen.

Om het gebruik van internet voor onze leden en voor onze gasten zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we een WiFi reglement opgesteld.

Dit reglement kunt u lezen door hier te klikken.

N.B.: Voor de leden van WSV de Maas geldt het volgende: Om een aanvraag in te dienen voor toegang tot het WiFi-netwerk dient u eerst in te loggen en vervolgens naar deze pagina te gaan.

Welkom op onze website

Jan JoostenWSV De Maas is opgericht in 1931. De vereniging kan verschillende takken van de watersport aan de ruim 300 leden bieden. Onze verenigingshaven heeft 200 ligplaatsen en is 3 km beneden Venlo-centrum gelegen. De stadshaven heeft 30 ligplaatsen voor passanten en is gelegen in het centrum van Venlo.

Op onze website kunt u veel informatie aantreffen over de activiteiten van WSV De Maas voor de motorbootvaarders, inclusief de snelle motorboten, de zeilers, de roeiers en de sloeproeiers.

Maar ook de passanten die in onze jachthavens willen afmeren of gasten die met de camper ons willen komen bezoeken kunnen op onze website de voorzieningen in de havens vinden zodat ze hun verblijf optimaal kunnen voorbereiden en al het moois dat Venlo en omgeving te bieden heeft kunnen verkennen.

WSV De Maas wil voor u een uitstekende gastheer zijn. Onze havenmeesters staan klaar om u te ontvangen en ze zullen er alles aan doen om u te laten genieten van uw verblijf in Venlo.

Wilt u lid worden van WSV De Maas, bent u op zoek naar een ligplaats of heeft u interesse in de roeisport? Via de website vindt u relevante informatie en kunt u direct contact met ons op nemen of u aanmelden als lid.

Wij wensen u veel plezier met uw digitale bezoek aan onze vereniging en onze havens en hopen dat u op een plezierige en effectieve wijze de gewenste informatie kunt krijgen.

Met vriendelijke groet,

Jan Joosten

Voorzitter
WSV De Maas

Corona Update 25 mei 2020

Beste WSV leden,

                                                                                  

N.a.v. het heersende coronavirus heeft onze vereniging er de laatste tijd heel anders uitgezien dan we een tijd geleden hadden verwacht en gehoopt. In deze nieuwsbrief informeren we jullie over de ontwikkelingen en wijzigingen tot nu toe.

Het bestuur betreurt het dat de voorjaars - ALV 2020 afgelast moest worden vanwege het coronavirus en wil dit verenigingsjaar de beide ledenvergaderingen samenvoegen in één najaars-ALV. We nemen aan dat onze leden met deze beslissing kunnen instemmen, gezien de huidige omstandigheden.

Onze financiële situatie wordt erg negatief beïnvloed door de crisissituatie. De inkomsten van passanten, campers en tanken zullen meer dan halveren. We gaan ervan uit dat de nog niet betaalde contributies voldaan worden om de vereniging te steunen en onze sportactiviteiten ook voor de toekomst te kunnen continueren..

Het WSV havenkantoor was tot nu toe beperkt geopend. Nu het weer drukker wordt met camperaars en passanten wordt de bezetting van het havenmeesterkantoor verder uitgebreid. Let op bij betalingen: pinnen is verplicht. Er mag maar 1 persoon in het havenkantoor voor de balie staan en het badhuis en de toiletten blijven gesloten.

Het vervoer van opstappers met ’t Veerke van jachthaven naar stadshaven v.v. vindt voorlopig geen doorgang omdat aan boord de 1,5 m afstand niet haalbaar is.

Natuurlijk gaan we ervan uit dat alle maatschappelijk afgesproken gedragsregels betreffende afstand houden en hygiëne door iedereen worden gerespecteerd en opgevolgd.

Inmiddels worden camperaars en passanten weer toegelaten mits zij over eigen sanitaire voorzieningen beschikken.

Wat betreft de specifieke sportgedragsregels voor WSV sporters en Notos roeiers:

(Sloep)roeien, waterskiën en zeilen kan in navolging van regerings- en bondsadviezen niet worden toegestaan omdat het meermansboten betreft en men zich hierbij niet aan de 1,5 m afstand kan houden.

Groepstrainingen en instructie zijn niet geoorloofd. Slechts individueel ergometeren, skiffen in een eenpersoonsskiff en individueel zeilen zijn toegestaan. De sporters moeten zich wel op de Sportsplanner inschrijven met vermelding van activiteit, tijdsstip en tijdsduur.

De roeiloods is open, maar ‘de Roei’ met kleed- en verblijfsruimtes blijft gesloten. Sporters moeten zich thuis omkleden en douchen. Hygiëne- en afstandsmaatregelen zoals social distancing, handen wassen en desïnfecteren / schoonmaken van gebruikte materialen (niet afdrogen achteraf) spreken voor zich.

De studentenroeivereniging Notos zal dit studiejaar nauwelijks nieuwe leden kunnen aantrekken; daarom heeft het bestuur besloten dat de overgebleven Notosroeiers bij WSV mee kunnen roeien, natuurlijk binnen de geldende beperkingen.

Restaurant De Admiraal zal conform de landelijke richtlijnen voor de horeca vanaf 1 juni weer open gaan.

Mocht de situatie positief wijzigen en de overheidsadviezen daarmee verruiming bieden voor verenigingsactiviteiten dan houden we jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

Namens het WSV bestuur,

Theo Franse, Secretaris

Brasserie "De Admiraal"

De AdmiraalVanwege het Coronavirus tot 1 juni gesloten. !!!!  Daarna uitsluitend na resevering

Onze Jachthaven beschikt over een uitstekend restaurant. Vanaf het terras en vanuit het restaurant kunt genieten van een prachtig uitzicht over onze haven en de Maas. 

De mogelijkheden die het restaurant te bieden heeft vindt u Naar website De Admiraal

ATIS en MMSI controleren

Het Agentschap Telecom gaat controleren én bekeuren op de ATIS verplichting van marifoons. In de praktijk blijkt dat zo'n 30 % van de marifoongebruikers niet voldoet aan de Atis plicht. Maar lang niet iedere schipper is zich bewust of zijn marifoon wel of niet Atis uitzend. Vrijwel elke marifoon moet de gebruiker de eerste keer zelf programmeren. Dat kan maar één keer en een fout is snel gemaakt. Hoe kunt u controleren of de ATIS code en MMSI code wel goed zijn ingegeven?

De meeste marifoons hebben in het menu een optie om de ingeprogrammeerde gegevens te tonen. Zo kunt u zien of de gegevens juist in het geheugen van de marifoon staan. Een andere mogelijkheid is dat u een verkeerspost oproept op het juiste werkkanaal. Zij kunnen de codes uitlezen en als het niet druk is dan zal men daar in het algemeen aan mee willen werken. Maar wat als de code(s) verkeerd ingevoerd blijken te zijn?

Zelfprogrammeren van de marifoon is éénmalig. Als u dus een fout heeft gemaakt (of een marifoon van een ander heeft gekocht) dan kan alleen een gespecialiseerd bedrijf de marifoon opnieuw programmeren. Als u een marifoon overneemt van iemand die er mee stopt dan kan het handig zijn om zijn registratie en daarmee zijn codes over te nemen. Dat scheelt de kosten van het opnieuw inprogrammeren, maar u moet dit wel samen met de oude eigenaar via het Agentschap Telecom regelen. Blijf zeker niet doorvaren met de oude codes zonder dit met de oude eigenaar afgesproken te hebben. Als deze namelijk een nieuwe marifoon koopt en zijn roepletters en registratie dus behoudt, dan varen er ineens twee schepen rond met dezelfde code. Dat kan leiden tot verwarring en in geval van nood tot onnodige elende, maar u loopt ook het risico bij controle tegen te lamp te lopen.

Alle regels rondom het gebruik van de marifoon leert u bijvoorbeeld in de online cursus marifonie ...

Real time web analytics, Heat map tracking