Introductie zeilen

• Pinksterzeilwedstrijd 2008
  • 2009 Griekenland Jan Gielen
  • Open Watersportdag 2017 Kinderen

WSV De Maas is een watersportvereniging waarbinnen bijna alle takken van de watersport aan bod kunnen komen. Een van deze is de zeilsport. Er wordt gezeild op de Maas en Maasplassen. Plezier in het zeilen is bij ons de hoofdzaak.

Als zeil-lid van WSV De Maas kun je deelnemen aan zeilcursussen, toertochten en wedstrijden. Wij zijn de ideale vereniging voor wie zin heeft om voortgedreven door de wind over het water te scheren. Zeilen is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het zeilen ervaar je de krachten van de natuur, laat de wind door je haren suizen en bovendien houdt deze sport je in conditie. Zeilen is een sport voor mensen die om willen gaan met de elementen. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie zeilen

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Veel informatie over de zeilsport kun je vinden op de volgende wbsite: http://www.zeilen.nl/

Zeilen: iets voor jou?

Zeilboot alleen in kleur grootWatersportvereniging De Maas biedt sinds enkele jaren zeillessen aan. Van begin april tot oktober verzorgt de vereniging zeillessen in onze eigen haven en op de Maas. WSV De Maas heeft twee polyvalken in bezit. Twee ideale open kielboten waar drie personen tegelijk zeilles in kunnen krijgen. De zeillessen worden gegeven op elke niveau en tempo. Van beginner tot de gevorderde zeiler hebben we zeillessen op maat.

Alle WSV De Maas leden kunnen zeillessen volgen. De zeillessen worden gegeven door zeilers binnen onze vereniging met ruime zeilervaring. In overleg met de zeilinstructeur wordt afgesproken in welke frequentie gezeild wordt. Meestal is dit in het weekend of in de avonduren. In het voorjaar worden er woensdagavondwedstrijden georganiseerd waar vrijwel alle zeilers binnen de vereniging aan mee doen. Uiteraard kunnen ook zeilcursisten hier aan deelnemen.

Aanmelden zellessen kun je hier:  aanmelden zeillessen

Ben je geheel nieuw in de zeilwereld? Wil je kennis maken met deze sport? Vul dan het volgende formulier in;  Aanvraag introductie zeilen

ANWB Standaardlijst voor zeilboten

Om veilig en goed te kunnen varen met uw zeiljacht, heeft de ANWB een z.g. Standaardlijst samengesteld van de spullen die minimaal aan boord van een zeiljacht zouden moeten zijn. De volledige lijst vindt u onder DEZE link, waar u deze kunt downloaden.

Verslag zeilwedstrijden seizoen 2019

Beste zeilers,

wedstijdverslag 26 juni 2019 (slotwedstrijd).

De zeilers van vandaag liggen allen op één! Wat een enerverende zeilavond is deze laatste wedstijd geworden! De stand na vorige week was zeer uitdagend. Het  ging om seconden wie er dit jaar de beker zou krijgen. Grootste kanshebbers waren Ivo, Berend (met uiteraard hun bemanningen) en Marie Clair (Scouting). We keken ernaar uit, nadat vorige week Mart de wedstrijd had afgelast (zie verslag hieronder). Het weer hielp dit keer prima mee; Noord met een kracht van 3+, ruimend naar Oost. Het was dus een voordewindse start en Leo had daarom de startboei bijna in de containerhaven gelegd. Toch was de brede startlijn niet lang genoeg om geen onenigheid te bespeuren, maar ik heb weinig paniek gemerkt bij het ronden van de eerste boei. Wel kon iedereen getuigen zijn van het meedoen van een Nederlandse topzeiler, die in de boot was gestapt van Jop. “Ruimte voor de boei” was eindelijk weer eens de boodschap; toch een aantal weken niet meer gehoord. Als stuurman van een van de kanshebbers (ondergetekende) hadden Berend en ik het strijdplan goed doorgenomen. Om tegen Ivo te kunnen winnen, moest ik – anders dan de voorgaande wedstrijden – ook met de voet onder de hangband, de boot proberen recht te houden. Iedereen was goed gestart. Opvallend was dat mijn maatje van voorgaande jaren (Wim, in de rolfok Valk) als eerste over de startlijn spoot. Sommige concurrenten dachten daar anders over, maar zijn fokke-maatje Connie verzekerde mij dat dit nepnieuws was en met pure jaloezie te maken heeft. Er werd ook niet gelijk geprotesteerd en naderhand is het dus te laat. Daarom wil ik gelijk Wim en Connie feliciteren met het dagsucces, want niemand heeft hun meer kunnen inhalen. Chapeau Wim en Connie!